ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Νέα

Εκτύπωση

Συμμετοχή της Χριστιανικής Στέγης Καλαμάτας στην 8η Έκθεση Ορθόδοξου Χριστιανικού Βιβλίου

Μέγεθος

   Οι Εκδόσεις Ἐν Πλῷ, με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου, και με κύριο σκοπό την προβολή και τη διάδοση του ποιοτικού χριστιανικού βιβλίου, διοργάνωσαν για 8η συνεχή χρονιά Έκθεση Ορθόδοξου Χριστιανικού Βιβλίου, στο Ξενοδοχείο Divani Caravel (Bασ. Αλεξάνδρου 2, Αθήνα), από το Σάββατο 2 μέχρι και την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019 (10:00΄ - 22:00΄) με μεγάλη ποικιλία τίτλων ορθόδοξης πνευματικότητας σε συνεργασία με πολλούς εκδοτικούς οίκους και μοναστήρια.    Η Έκθεση πλαισιωνόταν κι από ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις νέων βιβλίων που εκδόθηκαν πρόσφατα και συζητήσεις με διακεκριμένες προσωπικότητες του εκκλησιαστικού χώρου.

    Στην 8η Έκθεση Ορθόδοξου Χριστιανικού Βιβλίου συμμετείχε και η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ενημερώνοντας τους επισκέπτες για τις δράσεις της, την προσφορά στην πόλη της Καλαμάτας και τον τοπικό Ραδιοφωνικό Σταθμό της.    Ξεχωριστή θέση είχε το περιοδικό της Σύνδεσμος, που εκδίδεται επί συνεχή 53 έτη με πλούσια ψυχωφελής ύλη. Πολλοί επισκέπτες γνώρισαν το περιοδικό για πρώτη φορά κι αρκετοί από αυτούς εγράφησαν ως νέοι συνδρομητές του.

Εκτύπωση

Θεία Λειτουργία το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Μέγεθος

Με τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας κυρίου Χρυσοστόμου, τo προσεχές

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016 θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσιο του Αγίου Στεφάνου

της Χριστιανικής Στέγης Καλαμάτας, που στεγάζεται στον 4ο όροφο του Πνευματικού της Κέντρου στην οδό Βασιλέως Γεωργίου Α΄ 5 από τον Αρχιμανδρίτη Γεώργιο Μπίζα.

Η Θεία Λειτουργία θα μεταδοθεί απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Χριστιανικής Στέγης Καλαμάτας στην συχνότητα 102 FM.

Παρακαλείστε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας!

Εκτύπωση

Ευλογημένον από Κύριον Ιησού το 2016 !

Μέγεθος

Μας δόθηκε ένα παιδί.

Όχι, όπως τα παιδιά του κόσμου, αλλά "Παιδίον νέον, ο προαιώνων Θεός" (Ρωμανού του Μελωδού). Μας δόθηκε ως δώρο, δωρεάν, χωρίς να το αξίζουμε.

Είναι "Παιδίον νέον" διότι "επτώχευσε πλούσιος ων", για να μας πλουτίσει με τον πλούτο της Θεότητάς του!

Ας σπεύσουμε, ως Μάγοι στη Φάτνη της Βηθλεέμ, να τον Προσκυνήσουμε, να Τον δοξολογήσουμε, να Του προσφέρουμε ως δώρο τις καρδιές μας το 2016 ! Ας είναι αυτός ο προσωπικός στόχος του καθενός από εμάς για τη νέα χρονιά.

Καλό κι Ευλογημένο από Κύριον Ιησού το νέο Έτος 2016 !

Εκτύπωση

Εορτή Παρεκκλησίου Αγίου Στεφάνου της Χριστιανικής Στέγης Καλαμάτας

Μέγεθος

 

Την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015 - εορτή του Αγίου Στεφάνου Πρωτομάρτυρος - πανηγυρίζει το ομώνυμο παρεκκλήσιο της Χριστιανικής Στέγης Καλαμάτας, που στεγάζεται στον 4ο όροφο του Πνευματικού της Κέντρου.

Το πρωί της Ιεράς Πανήγυρις, με τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας κ. Χρυσοστόμου, θα τελεστεί Θεία Λειτουργία κι αρτοκλασία από τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, πατέρα Γεώργιο Μπίζα.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα για να συμπροσευχηθούμε στον εορτάζοντα Άγιο Στέφανο και να συμμετάσχουμε στο Ιερό Μυστήριο της Θείας Μεταλήψεως.

Εκτύπωση

Προβολή ταινίας "ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός"

Μέγεθος

Η Χριστιανική Στέγη Καλαμάτας σας προσκαλεί την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015 κι ώρα 6 το απόγευμα στην αίθουσα του 1ου ορόφου του Πνευματικού της Κέντρου στην οδό Βασιλέως Γεωργίου Α΄ 5, για την

προβολή της ταινίας με τίτλο «ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός»,

ο οποίος έζησε στην χειρότερη περίοδο της νεώτερης Ευρωπαϊκής ιστορίας, μέσα σε ένα καθεστώς εχθρικό προς κάθε θρησκεία αλλά και ελευθερία. Έζησε και πάλεψε σαν Ιατρός και απλός πολίτης σε 2 παγκόσμιους πολέμους και δεκάδες κινήματα η επαναστάσεις.

Σας περιμένουμε με χαρά!